Het praktijkexamen gaat veranderen!

//Het praktijkexamen gaat veranderen!

Het praktijkexamen gaat veranderen!

Het praktijkexamen B gaat per 25 maart 2019 op meerdere punten veranderen. Zo wordt het gebruik van een navigatiesysteem standaard tijdens het praktijkexamen. Dit omdat de meeste Nederlanders steeds meer gebruik maken van het navigatiesysteem in het dagelijks verkeer. Van de andere mogelijkheden vervalt het rijden naar een oriëntatiepunt (aangegeven plek). De clusteropdracht (steeds drie tot vijf routeopdrachten achter elkaar) komt alleen bij uitzondering nog aan bod, bijvoorbeeld bij uitval van de navigatie.
Ook gaan de bijzondere verrichtingen veranderen. De stopopdracht gaat verdwijnen. Hiervoor in de plaats komt het recht achteruit rijden. Ook gaan de opdrachten voor de bijzondere verrichtingen preciezer worden. Op je examen zal je dan niet meer te horen krijgen dat je moet parkeren maar dat je moet fileparkeren of parkeren in een haaks of schuin vak.
Tot de overige bijzondere verrichtingen behoren de bocht achteruit rijden, omkeren door steken, omkeren door een halve draai en de hellingproef. Van deze verrichtingen worden nog steeds twee uitgevoerd tijdens je examen waarbij je dan zelf een plek kiest.
Tevens zal de situatiebevraging per 25 maart ook uit het examen worden gehaald. Dit omdat je volgens het CBR dan uit je ritme gehaald kan worden. De situatiebevraging blijft wel van toepassing tijdens de tussentijdse toets.
Heb je vragen over bovenstaande, bel of mail me gerust.

2019-04-02T14:11:13+01:00